در سوخوی24 چهار حالت برای تحرک بالها تعبیه شده است:
16 درجه: برای برخاست و فرود
35 و 45 درجه برای پرواز کروز در ارتفاعات گوناگون
69 درجه: برای کسب حداقل ضریب aspect ratio و حداقل ناحیهء بال و حداکثر سرعت در ارتفاعات بالا.
بر خلاف جنگندههایی چون اف-4 فانتوم و اف-105 تاندرچیف که از بال ثابت بهره میبرند، بالهای متغیر سوخوی24، نیروی بسیار مناسبی جهت برخاست در مسافت کوتاه را فراهم میآورند، ضمن اینکه امکان فرود را در سرعت 230 کیلومتر بر ساعت فراهم میآورند که سرعتی به مراتب کمتر از جنگندهء ضربتی قدیمی سوخوی17 میباشد؛ و این در حالی است که وزن خالی یا بارگذاری شدهء سوخوی24 از سوخوی17 و اف4 فانتوم بسیار بیشتر میباشد. در حالتی که بالهای سوخوی24 کاملن باز هستند، پروازی استوار و به دور از اغتشاشات و تندبادهای هوایی امکانپذیر میشود، اما پرواز در این حالت اندکی دشوار میشود و سوخوی24 برخی از شرائط پروازی را تاب نمیآورد.
برخی از اطلاعات نادرست غرب در مورد سوخوی24، بر پایهء تصور موتورهای توربوفن نصب شده در این هواپیمای بمبافکن بود که در این صورت، سوخوی24 قادر میشد به دلیل مصرف بهینهء سوخت در موتورهای توربوفن، همانند بمبافکن اف-111، در فواصل دورتری به عملیات بپردازد. اما در حقیقت سوخوی24 به دو موتور توربوجت مجهز به پسسوز Saturn/Lyulka AL-21F-3 مجهز شده بود که هرکدام کششی در حالت استفاده از پسسوز، کششی برابر 24700 پوند فیت ایجاد میکردند. موتورهای توربوجت سوخوی24، بسیار پرمصرف بودند و به همین دلیل، برد پروازی سوخوی24 به شدت کاهش یافته بود، ضمن اینکه از نظر تعمیر و نگهداری، بسیار پرهزینه و پردردسر بودند. استفاده از موتورهای توربوجت برای بمبافکنی تاکتیکی، معقول نیست و این امر، نشاندهندهء ضعف مفرط روسها در دههء 1960، جهت ساخت موتورهای توربوفن میباشد.
کاهش حداکثر سرعت
برخلاف جنگندهء ضربتی سوخوی17 که هوای مورد نیاز موتور را از محفظهء نوک دماغه تامین میکرد، دو جایگاه مکش هوا، در دو طرف بدنهء سوخوی24 تعبیه شدهاند. در مدل اولیهء سوخوی24 یعنی Fencer-A، دو ورودی هوا دارای درب متغیر بودند که به این بمبافکن، امکان دستیابی به سرعت 2320 کیلومتر بر ساعت (1440 مایل بر ساعت یا 2.18 ماخ) را در ارتفاع 17500 متری (57400 فوت) میداد. اما از آنجا که سوخوی24 عمدتن جهت انجام ماموریتهای ضربتی در ارتفاع پست ساخته شده بود، مکانیزم فعال کنندهء ورودیهای متغیر، به منظور کاهش وزن و آسان شدن تعمیر و نگهداری، حذف شدند. اما بر خلاف تصور کارشناسان شرکت سوخو، حذف این ورودیهای متغیر، نه تنها تاثیری بر قابلیت پرواز ارتفاع پست برجای نگذاشت بلکه باعث شد حداکثر سرعت و ارتفاع قابل دستیابی، به مقادیر نازل 1.1 ماخ و 11000 متر (36100 فوت) کاهش یابند!
انتهای بدنه در مدل اولیهء Fencer-A دارای شکل جعبهمانند بود که به هنگام تولید انبوه، متحمل تغییراتی در محل خروجی موتورها گردید تا به شکل مدور تبدیل شود و بدین ترتیب میزان پسا کاهش یابد. سوخوی24 تجدیدنظر شده، دارای سه آنتن صیقلی شدهء آئرودینامیکی در محل دماغه بود که در کنار یکدیگر نصب شده بودند. همچنین محل چتر ترمز نیز تغییر کرده بود. به جز اینها، ورودی هوای موتورها نیز متحمل دگرگونی شده بود. این هواپیمای تجدیدنظر شده، توسط ناتو به نام Fencer-B نامگذاری شد، هرچند که این تغییرات جزئی، شایستگی اطلاق یک طراحی جدید را نداشتند.
همانند بمبافکن F-111، سوخوی24 دارای دو خدمه است که در کنار یکدیگر مینشینند: یک نفر خلبان در سمت چپ و یک نفر افسر سیستمها در سمت راست. شاید کارشناسان طراح سوخوی24 بر این عقیده بودهاند که دو جفت چشم، توانایی بهتری در پرواز ارتفاع پست پدید میآورد. کابین سوخوی??، همانند جنگنده های قدیمی دههء ????، مملو از ادوات آنالوگ است، ضمن اینکه سیستم کنترل گاز بر روی دسته خلبان یا HOTAS در هیج یک از گونه های سوخوی?? پیش بینی نشده است.
سیستمهای آویونیک سوخوهای24 در اختیار شوروی، در زمان خود، پیچیدهترین به شمار میرفتند. در سوخوی24، برای اولین بار در تاریخ ساخت هواپیاهای نظامی ساخت اتحاد شوروی، سیستمهای ناوبری و تهاجمی، یکپارچهسازی و کامپیوتری شده بودند. در مدلهای اولیه، سیستمهای تهاجمی و رادارهای اخطارگر جهت عدم برخورد به عوارض طبیعی زمین، به موازات سیستمهای ناوبری، به صورت جداگانه حمل میشدند.
تنها سلاح ثابت در سوخوی24، یک دستگاه مسلسل 6 لولهء 23 م م به نام GSh-6-23 و با 500 تیر فشنگ است که در محلی زیر بدنه نصب شده است. بر خلاف جنگندهء ضربتی MiG-27 Flogger-J ، که مسلسل به صورت غیرمخفی تعبیه گشته است، مسلسل سوخوی24، به هنگام عدم استفاده، با پوششی مخصوص، مخفی میشود.
در سوخوی24، تعداد 8 مقر سخت جهت نصب مهمات تعبیه شده است: دو مقر در زیر مجاری مکش هوا زیر بدنه، دو مقر چرخان در قسمت بیرونی بالها، و چهار مقر در زیر بدنهء اصلی. در این 8 مقر، حداکثر میتوان 8000 کیلوگرم (17600 پوند) مهمات بارگذاری نمود. در این 8 مقر میتوان به جز مهمات معمول مورد استفاده در عملیاتهای ضربتی، از تسلیحات هستهای و دو یا چهار موشک هوا به هوای کوتاهبرد R-60 Aphid نیز نصب نمود.