یکی دیگر از ویژگیهای درخور توجه سوخوی27، استفاده این هواپیما از تانکهای پرحجم داخلی حمل سوخت میباشد. در حالت پر بودن کامل این تانکها جهت دستیابی به حداکثر برد پروازی، وزنی برابر 9400 کیلوگرم (20700 پاوند) سوخت در آنها ذخیره میشود، هرچند که قابلیت مانورپذیری سوخوی27 در این حالت، محدود میشود و وزن معقول سوخت جهت بارگذاری، رقم 5270 کیلوگرم (11620 پاوند) میباشد. پرحجم بودن تانکهای سوخت داخلی، باعث ایجاد ایجاد توانایی بسیار قابل توجه در انجام ماموریتهای دوربرد سوخوی27 میشود؛ بدین جهت، به ندرت لازم میگردد که سوخوی27 از تانکهای خارجی قابل پرتاب خارجی سوخت، استفاده کند که حمل تانکهای خارجی، باعث افزایش پسا (اصطکاک هوا) شده و جایگاههای مورد نیاز جهت حمل مهمات را نیز در اشغال خود نگه میدارد.
تسلیحات
سوخوی27 به یک مسلسل بسیار پرقدرت 30 میلیمتری از نوع GSh-30-1Gryazev-Shipunovساخت Izhmash JSC در محل ریشهء بال سمت راست مجهز شده است و دارای 10 جایگاه حمل مهمات، جهت نصب انواع موشکهای هوا به هوا و سایر تسلیحات میباشد. مسلسل GSh-30-1 که توسط نیروهای به خدمت گیرنده با نام دیگر 9A-4071K نیز شناخته میشود، یک مسلسل 30 میلیمتری با وزن 46 کیلوگرم و آهنگ نواخت 1800 گلوله در دقیقه است که توسط شوروی و بعدها در هواپیماهای نظامی روسیه به کار گرفته شد. این مسلسل در اوائل دههء 1980 وارد خدمت شد و سازندهء آن، کمپانی روسی Izhmash JSC میباشد. موشکهای استاندارد سوخوی27 جهت انجام ماموریت هوا به هوا، ترکیبی از موشکهای R-73 (آرچر) و R-27 (آلامو) و R-77 (آدر) ساخت ویمپل (Vympel) میباشد.
GSh-30-1
نه HOTAS ، نه MFD
ضعف اصلی سوخوی27، به دلیل کیفیت و سطح تکنولوژی نازل کابین و سیستمهای آویونیک میباشد. در سوخوی27 یک نمایشگر سربالا (HUD) تعبیه شده است، اما این جنگنده، همانند میگ29، نه سیستم کنترل گاز روی دستهء هدایت یا HOTAS دارد، نه نمایشگرهای چندمنظورهء پیشرفته موسوم به MFD. البته جنگندههای سوخوی30 و سوخوی35 که از سوخوی27 مشتق شدهاند، در اصطلاح دارای «کابین شیشهای» (Glass Cockpit) میباشند؛ این هواپیماها توسط شرکت فرانسوی Sextant Avionique به نمایشگرهای رنگی چندمنظوره، سیستم HOTAS، کلاه HMS و . . . . مجهز شدهاند.
* HOTAS مخفف Hands On Throttle-And-Stick یعنی کلیدهای نصب شدهء کنترل گاز هواپیما بر روی دستهء هدایت اصلی
کابین سوخوی27، همانند جنگندههای دههء 1960 و 1970، مملو از آلات آنالوگ است
رادار کنترل آتش Phazotron N-001
رادار اصلی سوخوی27 سری Flanker-B، از نوع پالس - داپلر و ساخت فازاترون بوده و N-001 (نام ناتو: Slot Back) نام دارد. این رادار، دارای قابلیت Track Wile Scan یا TWS بوده اما پردازشگر به کار رفته در آن، از نوع بسیار ابتدایی است و این مسئله، باعث میشود رادار، از تشخیص علائم ناصحیح دریافتی و همچنین جستجو در مناطق کور، بسیار ناتوان باشد؛ بدین جهت، رهگیری دقیق با این رادار، بسیار دشوار است و نیاز به مهارت و تجربهء فراوان دارد. در جنگندههای Su-30 و Su-35، از مدل بالاتر رادار ساخت فازاترون به نام Bars N-011M استفاده شده است که این رادار جدید، دارای آنتن رهیاب الکترونیکی، برد بهبود یافتهء افزونتر، قابلیت رهگیری همزمان چند هدف و حساسیت بالا میباشد.
ارسال شده در
87/12/18:: 3:45 عصر
توسط ناصر ژاله کریمی